Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’atletisme viu un boom, també a la nostra comarca, però els experts recomanen córrer de forma controlada

La imatge de gent corrent, especialment als vespres, constata que l’atletisme està vivint un moment àlgid també a l’Alt Penedès.

També la participació a les curses que es fan al nostre territori és significativa. La cursa Solidària País del Cava va comptar aquest any passat amb més d’un miler de corredors, tot i que l’any anterior va sobrepassar els 1.600; a la mitja marató de l’Espirall van córrer més de set-cents atletes i els més recents 10 quilòmetres de Vilafranca van comptar amb més de 1.300 participants que arribaven a meta.
L’Eloi Martí corre des de fa molts anys i ha participat en una setantena de mitges maratons, però també en curses extremes i travesses a peu i nedant. Martí opina que el boom de córrer és un fenomen d’abast mundial.

Martí considera que córrer és una activitat a priori econòmica i també fàcilment adaptable a les necessitats de cadascú.

Però els experts recomanen a totes aquelles persones que comencin a córrer, que ho facin amb control, sent conscients de les seves possibilitats i tenint en compte que aniran guanyant capacitats de forma progressiva.

La Maria Carbó és entrenadora del Club Atletisme Vilafranca i ens explica que també han notat un augment de l’interès de la gent, però insisteix en que s’ha d’anar en compte.

Els experts també recomanen fer-se una prova de resistència i equipar-se adequadament per reduir els efectes de l’impacte contra terra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: