Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jean Leon rep la qualificació “Vi de finca”, la màxima distinció a la que pot optar un vi català

En concret, 4 vins Jean Leon han rebut aquesta distinció que va aprovar el passat mes d’octubre el ple del Consell Regulador de la DO Penedès. El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha estat l’encarregat de signar aquesta distinció que reconeix, d’una banda, la trajectòria i el caràcter de Jean Leon, que va tirar endavant aquest projecte fa 50 anys, i  de l’altra, l’excel•lència en la qualitat d’aquests vins.

Pelegrí ha insistit que es tracta d’un reconeixement que no es dóna a qualsevol celler perquè volen que qui el rebi tingui un valor afegit, i no sigui una distinció generalitzada. En aquest sentit, el conseller ha destacat que cal potenciar el mercat interior, i que la gent d’aquí valori els productes que tenim, tot i que també és cada vegada més important tenir un mercat internacional, i que actualment això està ajudant a dinamitzar l’economia. Pelegrí creu que els resultats del 2012, que es presentaran d’aquí a uns dies, seran molt positius i per això ha destacat la feina que fan els cellers. <br />Per rebre aquesta distinció s’han de complir uns requisits molt estrictes com estar inscrits a una denominació d’origen des de fa més de 5 anys, un reconeixement al mercat internacional de més de 10 anys o que tingui un 15% de rendiments inferiors, entre d’altres. Concretament els vins que han estat qualificats com a vins de finca han estat Vinya Gigi Chardonnay, Vinya Palau Merlot, Vinya Le Havre Cabernet Sauvignon Reserva i Vinya L’Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva. Mireia Torres, l’enòloga de Jean Leon, ha destacat que aquesta distinció és un reconeixement a un projecte que aquest any celebra el 50è aniversari. <br />Després de fer una visita pel celler, Jaume Rovira, enòleg des de la fundació del celler fins al 2008, va lliurar la primera ampolla del Primer Vi de Finca Gran Reserva Jean Leon del 1969 al conseller Pelegrí. A l’acte també hi van assistir representants del sector com el director de l’Incavi Jordi Bort, el president de la D.O Penedès Josep Maria Albet i Noya o el director del Consell Regulador de la DO Penedès, Francesc Olivella. <br />

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: