Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC presenta 20 propostes per la transparència

Coincidint amb la denúncia d’irregularitats en l’adjudicació del POUM per part del grup municipal d’ERC a Puigdàlber, la diputada republicana Teresa Vallverdú ha presentat a Vilafranca el document 20 propostes per la transparència.  <br />

Les mesures, diuen, responen al compromís dels republicans a favor de la transparència i contra la corrupció al sector públic. Moltes d’aquestes propostes ja han estat presentades al Parlament o al Congrés dels Diputats en els darrers anys, però no han arribat ni a iniciar el seu tràmit parlamentari a causa de l’oposició de la resta de partits.

Entre les mesures proposades hi ha la creació d’una Llei electoral amb llistes obertes i desbloquejades, l’aprovació de la Llei de Transparència, que els delictes de corrupció no prescriguin o en l’àmbit de la contractació pública, pactes d’integritat, la creació d’un òrgan únic de contractació pública i aprovar una Llei d’Obra Pública.

La intenció dels republicans, segons la diputada arbocenca Teresa Vallverdú, és debatre aquestes propostes en ponència al Parlament.

La diputada Vallverdú ha admès, però, que encara no hi ha calendari de treball.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: