Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Empordà protagonitza el primer tats dins del cicle Biblioteques amb D.O., que s’ha fet a Vinseum

Ahir al vespre la taverna de Vinseum acollia el primers dels tasts de vi emmarcats en el cicle Biblioteques amb D.O., conduït per el sumuiller Ton Colet que dirigeix la taverna. Ell era l’encarregat de presentar els vins que amb posterioritat es tastarien. En aquest cas quatre vins empordanesos de quatre cellers diferents.

Abans del tast, Colet explicava la història d’aquesta zona productiva, una de les més antigues del país. Recordava també que els monestirs van jugar un paper important en el manteniment dels processos productius de vi durant l’edat mitjana; i apuntava també que les primers vinyes afectades per la fil•loxera a Catalunya, van ser les de l’Empordà.<br /> Finalment, i acostant-nos ja més als nostres dies, parlava de la dècada dels 60 del segle passat, quan es va començar a treballar per desenvolupar la D.O. tal com la coneixem avui.

A partir d’aquí els participants van anar podent tastar cada un dels vins proposat per Ton Colet; tot maridant-los amb platets gastronòmics característics de les comarques que pertanyen a cadascuna de les diferents denominacions d’origen catalanes.

El següent tast serà el 20 de febrer amb el protagonisme per la D.O. Alella.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: