Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ecoxarxa ha sortit al carrer

La fira d’intercanvi d’Ecoxarxa Penedès ha servit per donar a conèixer altres formes de relacions comercials i humanes.

Durant tot aquest diumenge, Ecoxarxa Penedès organitzava a la Plaça Sant Joan de Vilafranca la seva segona fira d’intercanvi, en aquesta ocasió en el marc de les festes de Sant Raimon. La fira comptava amb la participació de gent de la comarca i de fora i va permetre que la plaça es convertís en un espai d’intercanvi de béns i productes però també de serveis.<br />Ecoxarxa Penedès es va presentar públicament a principis de l’any 2011 i, des de llavors, treballa com a plataforma autogestionària i cooperativista. Insisteix molt en conceptes com la sobirania alimentària i l’ecologia, sense perdre de vista les relacions humanes i laborals.

La fira d’intercanvi d’aquest diumenge ha tingut, segons els organitzadors, una participació "regular". Però, des d’Ecoxarxa valoren sobretot la possibilitat d’haver pogut llençar el seu ideari als ciutadans.

Entre els paradistes hi havia gent de la Cooperativa Integral Catalana. Eren els encarregats de preparar una fideuà vegetariana amb productes de l’entorn.

Ecoxarxa Penedès també té una parada al mercat dels dissabtes on posa a l’abast dels ciutadans els productes de gent de la comarca. A més, la plataforma disposa d’un local al carrer Martorell on hi ha una biblioteca popular, una botiga gratis i on treballa un grup de consum.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: