Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El contrapregó de les festes d’hivern escalfa l’ambient

Les festes de Sant Raimon han omplert d’activitat lúdica i cultural el cap de setmana, començant divendres amb l’antipregó de les festes d’hivern.<br />

<br />Malgrat la baixada de les temperatures d’aquest cap de setmana, els membres de la Coordinadora de les Festes de Sant Raimon han volgut que el seu lema no es quedés només en una expressió i per això van començar fort el divendres al vespre, animant i es calfant l’ambient amb una xaranga que va recórrer els carrers del centre de la vila.

<br /><br />L’Aleix Domingo, coordinador de les festes, recordava a l’inici de la cercavila, que sortia de la plaça Jaume I, que el seu lema és “Escalfa l’hivern”.  <br />

Així la Sidral Brass Band, integrada per un grup de joves músics, va començar a tocar a la plaça Jaume I i no va parar en tot el recorregut fins arribar a la plaça del Penedès, on els membres del grup Airon Paellers estaven preparant una paella d’arròs gegant pel tradicional sopar de l’euro, que com el seu nou indica s’ofereix al preu popular d’un euro.<br />Abans de sopar, però i a dins del teatre Cal Bolet, membres del col.lectiu Dos Rombos, pronunciaven l’antipregó de les festes d’hivern.<br />El col.lectiu Dos Rombos es dedica a la narració de contes eròtics i evidentment l’antipregó va tenir un to pujat. A l’escenari van aparèixer dues dones, una sevillana vestida de faralaes i una puritana.

<br /><br />Havien de seguir unes instruccions però la conversa entre elles s’anava escalfant.<br /><br />Desprès van fer pujar a l’escenari 4 persones del públic. Quatre homes que s’havien de dir Raimon, dels quals el públic havia de triar el més salerós. Tot plegat per fer passar una bona estona al públic que omplia Cal Bolet, a l’espera del sopar i de la música que havia d’escalfar l’ambient fins a la matinada.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: