Dijous, 22 de maig de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cal Saldoni, de Sant Pau d’Ordal és el primer de l’Alt Penedès reconegut com a slow food

El Restaurant Cal Saldoni de Sant Pau d’Ordal ha estat reconegut per l’Associació Slow Food-Km.0; sent el primer a l’Alt i Baix Penedès que rep aquesta distinció. S’atorga als restaurants que respecten i treballen la matèria primera de manera conscient; treballen amb productes de proximitat, amb els proveïdors de menys de 100 quilòmetres de distància; i utilitzen productes de l’Arca del gust.<br />

Slow Food, va ser creada al 1989 per contrarestar la "fast food" i la "fast life", impedir la desaparició de les tradicions gastronòmiques locals i combatre la manca de interès per la nutrició en general. <br />Dins d’aquesta filosofia hi ha el quilòmetre 0 que es basa en reduir l’emissió de CO2 a l’atmosfera a causa del transport dels aliments; afavorir el consum d’aliments locals o comarcals, inclús territorials; i incentivar la venda directa d’aquests productes amb el petit productor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: