Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

1.200 persones al Desenvolupa’t

L’enòleg Jürgen Wagner ha tancat avui el cicle de conferències Desenvolupa’t, que ha comptat amb 1.200 inscripcions en total.

Persones de totes les edats i perfils han participat en el cicle de conferències Desenvolupa’t, ideat pel Servei de Promoció Econòmica i el Centre Àgora de Vilafranca per generar noves visions des del punt de vista de l’emprenedoria i en ple període de crisi. Desenvolupa’t ha atret l’atenció de centenars de persones i, a cada sessió de les quatre que s’han celebrat han assistit unes tres-centes persones de mitjana. En total hi ha hagut 1.200 inscripcions.

El cicle, que s’ha celebrat a l’Auditori de Vilafranca, ha acabat aquest matí amb la conferència de l’enòleg Jürgen Wagner, director comercial i d’exportació de la cooperativa Celler de Capçanes. Wagner ha explicat com aquesta bodega del Priorat s’ha convertit en un referent en l’elaboració de vins kosher a tot el món. La cooperativa va néixer l’any 1933 i va resistir elaborant vi per vendre a doll fins als anys noranta. Però llavors va succeir el que, per a Wagner és el pitjor que li pot passar a un celler, que els clients preferien comprar només el raïm. Per això es van posar a buscar alternatives i van trobar aquesta opció força particular que donava resposta a la demanda de les comunitats jueves de tot el món. Ara compaginen l’elaboració dels vins kosher amb altres vins convencionals de gran qualitat i sota el paraigua de la DO Montsant.

El vi kosher ha de seguir uns criteris d’elaboració molt marcats en dos sentits: el religiós i el de la producció en sí mateixa.

Aquesta adaptació al nou mercat del Celler de Capçanes ha posat aquest poble al mapa i està sent un cas que serveix per a motivar empresaris i emprenedors. A més, és tot un exemple de com pot arribar a funcionar una cooperativa.<br />El cicle Desenvolupa’t ha portat a Vilafranca empresaris i emprenedors com Emilio Duró, Pau Garcia Milà i José Luis Izquierdo "Mago More".

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: