Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

XVIena Trobada de Bestiari de Ploma

El centre de Vilafranca es va omplir d’activitat aquest diumenge, amb el punt àlgid de la Trobada de Bestiari de Ploma. <br />

 

Les bèsties de ploma que participaven a la XVIa edició de la Mostra de Bestiari de Ploma, que tenia  lloc aquest diumenge al matí, durant la Fira del Gall, van ser, a més de les habituals de Vilafranca amb el Tomasot i la Ballarica com a amfitrions, el Gall de Ripoll , el Gall de Parets del Vallès, Griu de Barcelona i l’Ocellaire de l’Eixample de Barcelona.<br />A més de les músiques pròpies que porten algunes de les figures, també actuava la mitja cobla “Punt de malura”, que ja ha actuat en les darreres edicions i que en la ballada conjunta a la Plaça de la Vila va demostrar les seves qualitats musicals.

<br />La Plantada de les figures es va fer al matí  i desprès de la Cercavila arribant  a la plaça de la Vila hi havia les ballades de lluïment, la foto de família i, finalment, ballada conjunta. A part de les figures locals, la única que repetia era el Gall de Parets del Vallès que va venir en la segona edició de la Mostra, el 1998 i va repetir el 2006 quan amb motiu de la Xa Mostra es va convidar a totes les figures i colles que havien participat al llarg dels anys. Es dóna la circumstància que la figura de l’Ocellaire de l’Eixample de Barcelona és obra de l’artista vilafranquina Dolors Sans, autora entre moltes altres del Gall Tomasot i de la Gallina Ballarica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: