Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Desconcert entre els usuaris de la Hispano Igualadina

El primer dia de vaga del transport a la Hispano Igualadina ha agafat per sorpresa als usuaris del servei.<br />

<br />Aquest matí s’ha iniciat la primera de les quatre jornades de vaga convocades pel Comitè d’Empresa de la Hispano Igualadina.

<br />El motiu, segons ha explicat el delegat de CCOO a l’Alt Penedès, Joan Filella, és per denunciar "l’incompliment per part de l’empresa" de l’últim acord signat els mes de maig. <br /><br />El document acordat al maig garantia que la jornada laboral dels treballadors és de 12 hores, amb una mitjana de nou hores de jornada més una única partició de tres hores, i 12 hores de descans entre jornades. I aquesta és la reclamació que continuen mantenint els treballadors.

<br />La plantilla de l’empresa de transport de viatgers per carretera Hispano Igualadina –propietat de Monbus- és de 109 treballadors Barcelona, Tarragona i Lleida. <br /><br /><br /><br />Els serveis mínims dictats corresponen als viatges dins dels horaris de 6 del matí a dos quarts de deu i de dos quarts de sis de la tarda a les vuit del vespre.<br />En relació a el desconcert dels usuaris d’aquest matí des dels sindicats lamenten que l’empresa no hagués tret abans la informació dels serveis mínims.

<br /><br />Així, i si no canvien les coses, dimecres de nou els treballadors es mobilitzen contra l’incompliment reiterat per part de la direcció de l’empresa de l’acord signat al mes de maig, del conveni col•lectiu i la llei de seguretat laboral. Entre d’altres, els sindicats denuncien la imposició d’una doble escala salarial i la manca de manteniment dels vehicles, amb el perill que això suposa per a treballadors i usuaris.<br />Demà els respresentants dels treballadors i de l’empresa es reuniran davant del Tribunal Laboral, que en fa la mediació. Mentre tan es mantenen les altres tres jornades previstes per aquest dimecres i els dies 10 i 14 de desembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: