Divendres, 12 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Torna el Dia Europeu de l’Enoturisme

El dia europeu de l’enoturisme torna al Penedès amb un cap de setmana de visites a celler i activitats gastronòmiques i culturals.

Aquest diumenge se celebra el dia europeu de l’enoturisme, una iniciativa de la xarxa RECEVIN que el Penedès ha adoptat des de fa quatre anys amb l’objectiu de consolidar la cita en el calendari i potenciar d’aquesta manera la identitat enoturística de la zona. Durant aquest cap de setmana s’han programat desenes d’activitats amb el vi i el cava, la gastronomia i la cultura com a eix vertebrador. Hi ha visites a cellers, maridatges i altres propostes gastronòmiques i visites culturals. A més de la segona edició del Most festival i altres activitats que s’afegeixen aquest any com la festa del most de La Ràpita, la festa del vi novell de l’Acadèmia tastavins, la Funifira de Gelida o el Mercat d’artesans i brocanters de Vilafranca.<br />L’oferta s’ha de consolidar dins del calendari, segons el president del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès Santi Soler, i acompanyar altres esdeveniments com el Cavatast o el Vijazz que donen nom a la zona coma destinació turística.

L’altre repte és aconseguir que els visitants es quedin a passar el cap de setmana. Sense disposar encara de dades oficials, el públic del dia europeu de l’enoturisme a la nostra zona procedeix de l’entorn, està interessat pel món del vi i del cava i hi passa un dia. L’any passat, l’oferta de Vilafranca va funcionar bé sense tenir encara operatiu el Vinseum. <br />Però cal seguir treballant per obtenir pernoctacions.

Una de les activitats que es consolida plenament en la celebració del dia europeu de l’enoturisme a la comarca és el Most Festival, que l’any passat ja va atraure un bon nombre de visitants. Aquest any, el repte és arribar al gran públic amb una oferta variada i per a tots els gustos.

Tota la oferta al voltant del dia europeu de l’enoturisme es pot consultar al web <a href="http://www.enoturismepenedes.cat/">www.enoturismepenedes.cat.</a>

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: