Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La VII Biennal d’Art Riudebitlles, a Vilafranca

La cinquantena d’obres seleccionades a la VII Biennal d’Art Riudebitlles es mostren a la Sala dels Trinitaris. <br />

La setena edició de la Biennal d’Art Riudebitlles es va celebrar el darrer cap de setmana d’octubre, a les entrades de les cases del barri Vell de Sant Pere, i ara té una continuïtat a Vilafranca. En altres edicions, la Biennal s’havia exposat a Capellades i enguany, per primera vegada, arriba a la capital de l’Alt Penedès.

La Biennal ha tingut, enguany, èxit de convocatòria pel ressò internacional, amb un total de 112 artistes i 140 obres presentades procedents dels Estats Units, Àustria, Espanya, Bèlgica, França, Suïssa, Marroc i Catalunya.

El jurat en va seleccionar una cinquantena que ara es poden conèixer a la sala del carrer de la Font. <br />El seu denominador comú és que són obres realitzades sobre paper, com explica la regidora de Cultura de Sant Pere de Riudebtilles, Tonita Amat.

La fabricació de paper ha tingut una importància rellevant durant la història de Sant Pere de Riudebitlles, ja que al llarg del segle XX van arribar a funcionar 7 molins paperers al municipi, prop de la llera del riu Riudebitlles.

La Biennal és una ferma aposta municipal que permet fer un homenatge a aquesta tradició paperera, segons l’alcalde Sixte Moreno.

A la Sala dels Trinitaris es poden veure les 50 obres seleccionades, que es van exposar a Sant Pere de Riudebitlles fins el dia 2 de desembre. L’horari de visita de la sala és de dimecres a divendres de 5 de la tarda a 8 del vespre i dissabtes i diumenges de 6 a 8. <br />
En aquesta setena edició de la Biennal d’Art Riudebitlles va resultar guanyadora Maria Martínez i Teresa Gómez i Anna Talens es van endur accèssits.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: