Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Adif redactarà un projecte per ampliar la cobertura de les vies al seu pas per Vilafranca

A través d’un comunicat fet públic avui, i a les portes de la reunió que demà al matí te l’alcalde de Vilafranca Pere Regull amb ADIF, el gestor d’infraestructures ferroviàries ha explicat que ha licitat un projecte per a l’ampliació de la cobertura de les vies al seu pas per la capital de l’Alt Penedès. Adif recorda que la licitació d’aquest contracte s’emmarca en els compromisos adquirits amb l’Ajuntament per tal d’estudiar accions que permetin la plena integració urbana del tren al pas per la població.<br />

La licitació s’ha fet per un import de 227.432 €, i contempla la redacció del projecte de construcció de l’ampliació de la cobertura de les vies, tant les d’ample convencional com les d’alta Velocitat des del pas superior de la carretera BV-2119 fins a la zona ja coberta. El comunicat també especifica que, d’acord amb els compromisos adquirits per Adif amb l’Ajuntament, un cop fet l’estudi i en funció de les seves conclusions s’haurà de redactar un nou conveni per l’execució d’aquesta cobertura concretant-ne les responsabilitats, actuacions i compromisos a assumir per les dues parts.<br /> Amb la licitació del projecte, conclou el comunicat, Adif posa de manifest el seu compromís amb Vilafranca per a mirar d’assolir la plena integració de la infraestructura ferroviària a la vila. Considera també que ha acomplert tots els compromisos adquirits en el conveni del 2003 per el soterrament de les vies.

Adif destaca les inspeccions i actuacions realitzades en 76 unitats, entre vivendes, façanes, zones comunes, locals comercials o naus, fent reparacions en les seves estructures ja podrien haver-se vist afectades per les obres de construcció de la línia d’Alta Velocitat. També destaquen les mesures adoptades per reduir l’impacte acústic causat per els pas dels trens; i els diferents estudis realitzats per determinar els efectes de les vibracions a la zona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: