Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

12 vilafranquins, tutelats per la Fundació Catalana Tutelar Aspanias

Un dels actes del Dia internacional de les persones amb discapacitat organitzats a Vilafranca, per la Comissió Municipal per al benestar de les persones amb discapacitat, haabordat la tutela. <br />

El gerent de la Fundació Catalana Tutelar Aspanias, Josep Treserras, ha ofert una xerrada enfocada en la planificació de futur en persones amb discapacitat intel.lectual, una planificació que passa per designar alguna persona que els tuteli.

A Vilafranca, Aspanias tutela 12 persones i a tot Catalunya es fa càrrec de més de 400 persones.

Treserras recomana que qui exerceixi la tutela sigui un familiar, però si no és possible o "no s’hi veuen amb cor", hi ha entitats tutelars que supleixin aquesta tasca.

Després del xoc inicial que suposa tenir un fill amb una discapacitat intel.lectual, els pares es preocupen per garantir-li una estimulació precoç i una educació especial i passat aquest procés, Treserras recomana plantejar-se i planificar el seu futur.

La tutela de persones amb discapacitat intel•lectual sempre passa per un procés judicial que els incapacita i designa un tutor.

Les fundacions com Aspanias es cuiden tant de la tutela estricta, com d’exercir d’administradors patrimonials, defensors judicials o de donar consell de tutela.

En el marc dels actes organitzats per commemorar el Dia internacional de les persones amb discapacitat, també es pot visitar l’exposició "Expressem-nos", a l’Escorxador fins el dia 7 de desembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: