Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Recordant Josep Suñol

La personalitat del polític i president del Barça Josep Suñol, defensant una Catalunya nacionalment plena, centra la segona sessió del cicle l’hora d’ERC

L’acte, que es va fer al local dels Castellers de Vilafranca, va servir per presentar el llibre "Josep Suñol, viure i morir per Catalunya", escrit per el periodista Jordi Badia. Suñol va ser empresari, periodista, president del Barça, diputat d’ERC i assassinat pel feixisme espanyol a l’inici de la guerra civil. Però la seva figura ha passat desapercebuda durant dècades. Badia considera que en aquests moments, i donat l’actual moment social i polític que viu el país, la seva figura és de total actualitat.

 

Badia va repassar la trajectòria cívica de Suñol, de fet president blaugrana només ho va ser un any. Suñol era un gran defensor de les possibilitats de l’esport per educar i ensenyar valors, així és el creador del lema "esport i ciutadania" que va ser la línia política dels governs d’ERC a la Generalitat, a més d’identificador del diari "La Rambla" que editava el mateix Suñol.<br /> Per l’autor del llibre, la complexa personalitat de Suñol va portar a que la seva figura no fos reclamada per cap dels col•lectius als que va pertànyer.

Tal era la popularitat de Suñol, el que avui en diríem mediàtic, que a les eleccions de 1931 va ser el candidat més votat de Catalunya per davant de Macià i Companys.<br />L’autor del llibre va destacar les grans passions que tenia Suñol "servir a Catalunya i als catalans" i va recordar una frase que recollia el seu pensament "vull una Catalunya socialment justa, culturalment culta i nacionalment plena".<br />El president d’ERC-Vilafranca, Jordi Rosell, va explicar que el proper acte serà el 8 de novembre i tractarà sobre les pensions en una futura Catalunya independent i comptarà amb la presència de la degana de la facultat d’economia de la UB, Elisenda Paluzie i del professor del a UPF Albert Castellanos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: