Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Manifest per a la Salut Mental

Els col•lectius del Tercer Sector demanen a les administracions que no retallin recursos de suport a la inserció laboral de les persones amb malalties mentals.<br />

<br />En el marc dels actes de la Primera Setmana de la Salut Mental que s’està celebrant a Vilafranca, aquest dimecres,  just en el Dia Mundial de la Salut Mental, l’Escorxador va acollir un dels actes més reivindicatius. Va ser la lectura del Manifest del Dia Mundial de la Salut Mental, que s’acompanyava de la presentació del llibre "Ments: Històries de Vida" per l’autora Marta Begué.<br />L’acte es va iniciar amb un parlament del regidor de salut de l’ajuntament de Vilafranca, Aureli Ruiz, que va destacar que s’ha constituït la Taula de Salut Mental de l’Alt Penedès per tal de donar a conèixer la realitat de la Salut Mental a la ciutadania. La taula està formada per entitats de la comarca que treballen en el marc de la salut mental. Per la seva banda el diputat d’Igualtat, Ciutadania i Benestar Social, de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, va fer referència al lema de la campanya d’aquest any, destacant el treball per la salut mental és cosa de tota la societat. Lectura del Manifest del Dia Mundial de la Salut Mental , sota el lema "Depressió: una crisis global",  va desvetllar algunes reivindicacions de les entitats, que han vist reduïdes les aportacions de l’estat en l’àmbit de la inserció laboral. Tot seguit Marta Begué , va presentar el seu llibre "Ments: Històries de Vida" , mentre es feien petites representacions teatralitzdes. El llibre presenta 14 històries reals agrupades en tres blocs. Un sobre persones amb malalties mentals, un altre amb familiars i el tercer amb professionals. L’objectiu del llibre és fer visibles diferents situacions per desestigmatitzar les persones que pateixen malalties mentals. Com el llibre de la Marta Begué la Primera Setmana de la Salut Mental de l’Alt Penedès  pretén informar i sensibilitzar la ciutadania sobre la salut mental, contribuir a superar mites i estigmes, promoure hàbits saludables i contribuir a la capacitació dels professionals que treballen en l’àmbit de la salut mental.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: