Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Torre de vuit, objectiu dels Xicots

Els Xicots de Vilafranca encaren les diades de la Festa Major amb la tranquil•litat d’haver fer els deures i l’objectiu de la torre de vuit.<br />

<br />Aquest ha estat un cap de setmana molt intens pels vilafranquins de camisa vermella perquè a més de la celebració del 12è aniversari del seu local social, s’hi ha afegit un assaig general de Festa Major i una actuació a Palau Solità i Plegamans. L’assaig del divendres a la nit ha estat definitiu per quadrar les estructures que els Xicots volen portar a plaça els dies 29 i 31 d’agost.<br />La cap de colla, Aina Mallol, assenyala que el seu dia principal és el 29, amb els castellers frescos i on volen acompanya el 3 i el 4 de vuit amb la torre de vuit. Els Xicots van estar assajant amb intensitat el divendres a la plaça Mià i Fontanals, amb la perspectiva de la Festa Major de Vilafranca. A destacar també el gran assaig popular que van fer on els Xicots hi van col•locar els dosos al quatre i tres de vuit i els quints a la torre de vuit amb folre. A més també van actuar aquest dissabte a la Festa Major de Palau Solità i Plegamans, on van fer castells de set i mig i proves pels de vuit. Abans de l’assaig general els de la camisa vermella van estar fent activitats per la mainada durant la tarda de divendres, amb caraoke, inflables i xocolatada pels més menuts, amb la participació de més d’un centenar de nens. Els Xicots celebren enguany el seu 30è aniversari, però la festa del local la celebren cada any. El president de la colla, Jaume Rovira, destaca que des que els Xicots tenen una seu pròpia s’ha notat la dinamització interna i els actes que poden oferir a la ciutat. Desprès de les activitats infantils, i de l’assaig general, a la mitja nit va ser l’hora del plat fort dels actes del 12è aniversari de Cal Noi-Noi amb l’actuació del grup de rumba catalana Derrumband. Durant els primers cinc anys de trajectòria  Derrumband s’ha consolidat com un grup de referència al panorama de la Rumba Catalana i han estat duent la rumba per tots els racons del país i per diversos punts del món. A través del seu sincer i constant tribut a la figura del Gato Pérez, s’han guanyat el respecte i l’estima del món rumbero. Amb un directe molt potent, els 16 membres de la banda obren una nova etapa, amb el seu primer disc al mercat Derrumband & los amigos de siempre, que es presentaba en el concert de l’aniversari del local dels Xicots.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: