Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Programa de tapa dura i un dòmino de regal

Un programa de tapa dura centrat en la tronada i un dòmino acompanyen l’estampa de Sant Fèlix en el primer dia de capta.<br />

La capta de la festa major ha arrencat puntualment a les nou d’aquest matí amb l’encesa dels tres morterets per part dels administradors Gemma González, Enric Peribáñez i Maria Jesús Azor. Poc abans, vilafranquins i vilafranquines es congregaven a la Plaça de la Vila per veure en exclusiva el programa de la festa major 2012 i conèixer quin seria el regal. La sorpresa no tardava en ser desxifrada. El programa, dissenyat per la Judith Antolín, és de tapa dura per poder-lo guardar com un llibre, conté molta fotografia i una atenció especial pel moment de la tronada, un dels més recordats pels quintets d’administradors que han organitzat la festa major al llarg dels anys.
Per la seva part, la dissenyadora, comenta que, a banda de la informació, amb plànols i itineraris, ha jugat molt amb els colors, començant per la tapa dura, de color daurat.

El regal és un dòmino tradicional per una banda i, per l’altra, un dòmino de temàtica festamajorenca amb el qual podran jugar els més petits.

El programa i el regal van acompanyats per l’estampa que Vives Fierro va presentar públicament el passat divendres, amb el Sant Fèlix sense nas i vestit amb un collage de la festa major sobre un fons blau elèctric.<br />La música de gralles ha començat a sonar per acompanyar la capta que, amb un bon nombre de setrilleres, s’ha organitzat en grups per recórrer els carrers de Vilafranca i començar a vendre programes. L’ànima de la capta són precisament els nens i nenes que decideixen donar un cop de mà i ajudar a recaptar en benefici de la festa. És el cas del Carles Fernández, que fa cinc anys que no es perd aquesta cita.

El preu del programa es manté com en els darrers anys en trenta euros més la voluntat i se n’han fet 1.800 per vendre entre avui i demà.<br />Aquest matí, la capta passava pel centre, Sant Julià i part de Les Clotes. Un dels grups també ha passat pels estudis de Ràdio i Televisió de Vilafranca, on ha intervingut en directe al magazine radiofònic Penedès Gamma extra estiu. A la tarda hi ha previst fer la Barceloneta i el Poble Nou i, per demà quedarà una part del Centre, la resta de Les Clotes i l’Espirall al matí i el Molí d’en Rovira i La Girada a la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: