Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La festa es manté com estava previst, malgrat el temps

Un altre cop, com ha passat al matí, ha calgut estar pendent del temps però, en principi, tot es manté com diu al programa. Els administradors ho han confirmat a la nostra redacció tot just abans de la sortida de la processó, ja que les previsions meteorològiques diuen que la probabilitat de pluja és molt baixa des de les cinc de la tarda.

El recorregut passa per la Plaça Jaume I, la de l’Oli, Vall del Castell i Constitució per continuar pel carrer dels Ferrers, Raval de la Font, Font, Parellada i Palma. D’allà passa al carrer de Sant Joan, la Plaça de Sant Joan i la Plaça de la Vila. Des de l’Ajuntament, la processó afronta ja la part final del recorregut pel carrer de Santa Maria, la Plaça de Santa Maria i la Plaça Jaume I.<br />Serà llavors, quan la comitiva arribi a la basílica, quan els balls, les colles castelleres i els falcons, seguits per la imatge del Sant i la banda facin l’entrada de Sant Fèlix. Ja a l’interior de la basílica tindrà lloc la darrera novena i cant dels goigs a Sant Fèlix.<br />I aquesta nit hi ha molta activitat per endavant, començant pel concert de banda que la Kappelwindeck-Musikanten de Bühl oferirà a dos quarts d’una de la matinada al pati de l’escola Estalella i Graells. Si plogués, aquest concert es faria al teatre municipal Cal Bolet. <br />A la mateixa hora i per primer cop a la Plaça de la Vila, se celebrarà el Ball de gralles, un dels actes més esperats de la festa. Les colles de grallers que estan participant a la festa major aprofiten aquesta ocasió per oferir al públic peces ballables i versions dels temes més actuals. Tot plegat per allargar la festa fins ben entrada la matinada. El Ball de gralles se solia celebrar a la Plaça Sant Joan però els administradors, també a proposta de la Coordinadora de Grallers, han volgut canviar l’emplaçament per guanyar en amplitud i comoditat. Si plogués, el ball es faria a Cal Figarot.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: