Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mas posa el sector del vi català com a exemple d’esforç i de feina ben feta

Artur Mas ha valorat l’esforç del sector vitivinícola i l’èxit que continua tenint en plena crisi al seu capítol d’investidura con a Confrare d’Honor de l’Acadèmia Tastavins del Penedès.

<br />El president de la Generalitat va arribar ahir a la nit al Casal de Vilafranca i va ser rebut amb crits i xiulets per part de representants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, el 15M i els col·lectius de l’esquerra independentista, entre altres, que volien fer sentir la seva veu en contra de les retallades que aplica el govern de la Generalitat.<br />Ja a l’interior del Casal, va tenir lloc el tradicional capítol d’investidura del Caixa Penedès Vijazz. Després dels parlaments de l’Alcalde de Vilafranca, el president de Caixa Penedès i el de l’Acadèmia Tastavins, Artur Mas va ser investit confrare d’honor i va oferir el seu parlament. Mas va destacar l’esforç del sector del vi i del cava al llarg de la història, però també ara, en plena crisi.
 

El president de la Generalitat va prendre com a metàfora les paraules del president de l’Acadèmia Tastavins Joan Tarrada, que parlava de que el sector juga a "primera divisió". Mas va dir, però, que el que cal és jugar a la "Champions"; ensenyar, consumir i lluir les coses bones que té Catalunya i fer-les arribar aquí i a fora.

Artur Mas va dir que Catalunya depèn ara molt més del que passa al món que del que passa a Espanya en l’àmbit comercial i va explicar que aquest és el camí a seguir.

En resposta a les intervencions de l’Alcalde Pere Regull i el president de l’Acadèmia Tastavins Joan Tarrada, que van apuntar la necessitat de garantir a través d’una vegueria pròpia la personalitat del Penedès, Mas va dir que ara no toca parlar d’aquesta qüestió. El president de la Generalitat es va comprometre, però, a defensar la Vegueria Penedès en el futur.<br />Mas també va felicitar l’alcalde per la seva feina al capdavant de Vilafranca i l’Acadèmia tastavins per les seves múltiples i reexides iniciatives.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: