Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Francesc Marc Àlvaro ha presentat el seu darrer assaig, a Vilafranca

Francesc Marc Àlvaro convida a reflexionar sobre la identitat i la memòria col-lectiva en el seu darrer assaig, Entre la mentida i l’oblit.

El periodista i professor universitari vilanoví hi analitza diversos casos vinculats a la memòria col•lectiva que modelen el nostre present. <br />Publicat per La Magrana, ha estat qualificat de llibre agosarat amb exemples del món de la política, la literatura, el cinema, l’art i la vida quotidiana en escenaris com ara Buenos Aires, Berlín, Nova York, París, Mauthausen i Varsòvia. <br />En el llibre, Francesc Marc Àlvaro insisteix a no barrejar memòria i història.

El propi autor defineix memòria com una elaboració subtil, molt fràgil i complexa, que combina record i oblit, en la qual impacten els traumes que vivim i també la mentida, la desfiguració i la propaganda.

Àlvaro diu que la memòria és traïdora i tendeix a enganyar-nos, però és necessària i defensa que no es converteixi en un camp de batalla.

Convidat per Òmnium Cultural i la llibreria La Cultural, Francesc Marc Álvaro va presentar el seu llibre dijous passat, a l’Agrícol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: