Dilluns, 19 de maig de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els juliols han parlat dels reptes de la D.O, especialment destacant que cal conèixer-ne la diversitat

La sessió d’avui dels juliols de la Universitat de Barcelona, que s’estan desenvolupant a la capella de Sant Pelegrí de Vinseum s’han centrar en el reptes de les Denominacions d’Origen, i com conèixer el territori a través del vi. <br />
 

Sobre la primera qüestió, l’enginyer agrònom especialista en viticultura Lluís Xavier Coll ha explicat des d’una basant tècnica quins són alguns dels principals reptes de la D.O, Penedès. Així, ha comentat que el primer que cal és conèixer-se millor, des de la pròpia D.O. Ha insistit en que sovint s’ha pretès que el Penedès fos una D.O. uniforme; i ho ha qualificat d’error. La D.O. Penedès és molt diversa en quan als vins que produeix, sovint a més fruit de cupatges.

Per Coll cal tenir present també que el fet que en algunes ocasions s’han creat denominacions d’origen amb una voluntat més política que no pas tècnica ha acabat creant confusions i superposicions que acaben confonent tothom.

En la sessió d’aquesta tarda hi participava també el secretari de la D.O. Penedès, Josep Ribas, que preguntat sobre aquests reptes de la D.O. explicava que ja fa un temps que es treballa amb el mapa de sòls. Una eina, apuntava, que ha de permetre lligar la qualitat dels sòls del Penedès amb la dels vins que s’hi elaboren. Una tasca feixuga que ha de servir per deixar constància de la diversitat, quan com en el cas del Penedès, existeixi.

Ribas assistia als juliols per tal d’oferir una sessió de tast centrada en explicar el territori a través de vuit vins.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: