Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bon primer any al CCAP, tot i la crisi

L’equip de govern del Consell Comarcal valora en positiu el primer any de mandat perquè l’ens no ha deixat de donar cap servei tot i la crisi.

Després d’un any de govern, el pacte entre Convergència i Unió i Esquerra Republicana al Consell Comarcal de l’Alt Penedès gaudeix d’una "salut de ferro", segons les paraules del president de l’ens. Francesc Olivella i el vicepresident Jesús Salius han ofert una roda de premsa per destacar que, tot i el context econòmic i les retallades de les aportacions d’altres administracions, el Consell Comarcal segueix oferint tots els serveis que oferia fins ara gràcies, en part, a la bona entesa entre els socis de govern.

Jesús Salius ha agraït l’esforç de CiU perquè la Generalitat segueixi destinant els màxims recursos possibles a la comarca. I tot i augurar un futur incert, ha remarcat que, de moment, els diners arriben i l’activitat no ha quedat paralitzada.

Salius ha destacat la feina del Consell Comarcal en el foment del turisme i, sobretot, l’enoturisme, l’aprovació i aplicació del nou reglament orgànic comarcal que, segons diu, els fa funcionar molt millor, i el fet que l’administració sigui punt de recollida de signatures per la ILP sobre la dació en pagament.

Francesc Olivella, per la seva part, ha parlat sobretot de l’Àrea de Serveis a les Persones, la que assumeix ara per ara un gruix més important de feina per part de l’administració comarcal. L’ens aporta l’assistència social i les treballadores familiars a gairebé tots els municipis de la comarca. En aquesta àrea, el Consell Comarcal treballa per desenvolupar l’atenció a les persones que han de percebre la Renda Mínima d’Inserció.<br />En l’àrea de Territori i Sostenibilitat, Olivella i Salius han insistit en la defensa de l’àmbit funcional i la Vegueria Penedès i han dit que seguiran treballant perquè la llei inclogui la vuitena vegueria. Pel que fa a l’Àrea d’Educació, que aquest any ha viscut certa controvèrsia pel copagament del transport escolar no obligatori, des del govern del Consell Comarcal han reiterat que han pogut mantenir tots els serveis. Com a projectes destacats pel que queda de mandat, els socis de govern han destacat la xarxa de rutes verdes vinculada a la senyalització de la Via Augusta i la creació d’un viver d’empreses vitivinícoles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: