Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

"Un cel de plom" a Vilafranca

L’acte de presentació es va fer al Centre Artístic del Penedès-L’Agrícol de Vilafranca. L’autora, Carme Martí, acompanyada de Quim Jubert de la llibreria La Cultural i de l’escriptor Jordi Llavina, va parlar del seu llibre i de la personalitat de Neus Català al nombrós públic que es va acostar dimecres al vespre a l’Agrícol.

Com comentava abans de començar la presentació, "Un cel de plom" narra la vida de Neus Català, la darrera supervivent catalana del camp de concentració de Ravensbrück. Carme Martí remarca que Català és una dona extraordinària; i que el llibre recull des de la seva infantesa fins a la tornada dels camps.
<br />Martí remarca que "Un cel de plom" no és una biografia de Neus Català, si no que és la seva vida novel·lada. Els diàlegs son ficcions, però els fets que s’expliquen són totalment reals. Explica també que tot el que s’hi diu i com s’explica ha estat revisat per Català. I el que és més important, explica Carme Martí, el llibre i el record de Neus Català volen donar veu i fer visibles també totes les dones que van passar per el mateix que ella.

De fet, aquest mes e juny, Neus català complirà 97 anys, per la qual cosa la seva vida recull pràcticament un segle de vida, amb els més grans esdeveniments del segle XX, i com es va dir en la presentació del llibre, amb les seves misèries i les seves grandeses.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: