Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Moisès Bertran, III Premi de Composició per a Piano Dolors Calvet

Creat l’any 2007 per tal de reconèixer la figura i l’obra d’aquesta compositora i pedagoga vilafranquina, la tercera edició del premi se l’ha endut el compositor mataroní Moisès Bertran Ventejo, que ja compta amb diversos premis estatals i de l’estranger. <br />

Bertran ha estat professor de piano, matèries teòriques, harmonia i composició tant a l’Estat Espanyol com als Estats Units i Colòmbia, treballant en diverses institucions. Gràcies a una excedència de la seva feina a Colòmbia ha passat els darrers 2 o 3 anys a Catalunya, principalment dedicat a la composició, però també ha impartit classes a l’Autònoma.

El guanyador del III Premi de Composició per a Piano Dolors Calvet, que ahir recollia el guardó a Vilafranca, compta amb més d’una seixantena de títols, amb obres per a piano sol, música de cambra, música vocal, gènere coral i música simfònica.

El conservador de l’arxiu musical de Vinseum, Joan Cuscó, explicava que havien rebut 10 obres, tot i que el jurat prima que serveixin per ensenyar a tocar, com indiquen les bases del premi.

Convocat i dotat per la família de Maria Dolors Calvet, l’Ajuntament de Vilafranca i Vinseum, el premi té periodicitat bianual.

 

El lliurament tenia lloc ahir al vespre, a l’Auditori de l’Ateneu, en el marc de la Festa de la Música.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: