Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 80% dels donants donen sang per solidaritat

Coincidint amb el Dia Mundial del Donant de Sang, el passat 14 de juny, s’ha donat a conèixer una enquesta realitzada pel Banc de Sang i Teixits a 11.000 donants de Catalunya. <br />

Segons l’enquesta, un 80% dels donants afirmen que la solidaritat és el motiu que fonamenta la donació, seguit del fet que algun familiar o amic havia necessitat sang i per això es van fer donants.

A Vilafranca, un donant habitual és el Raimon Cuyàs que ens ha parlat de solidaritat i egoisme, al mateix temps, i encoratja a possibles nous donants de sang.

Aquesta enquesta és la més gran realitzada pel Banc de Sang i Teixits i els seus resultats també indiquen que 9 de cada 10 persones enquestades repeteixen la donació.

En la darrera campanya trimestral del Banc de Sang i Teixits a Vilafranca, l’Anna ens explicava que dona sang 3 cops l’any.

Els donants també valoren molt positivament valors associats a l’activitat dels professionals del Banc de Sang, com el tracte rebut durant la donació, la higiene i la informació que se’ls ha transmès.

L’any passat, a Catalunya hi va haver un total de 281.744 donacions, xifra que va permetre atendre les necessitats de tots els pacients dels hospitals catalans. A Vilafranca, la darrera campanya, celebrada de diumenge a dimarts passat, ha aconseguit 90 donacions, amb una mitjana de 30 donacions diàries.

Per fer-se donant mai és tard. La Maria, per exemple, una altre donant vilafranquina, explica que ella va iniciar-se tard en la donació de sang i anima altres veterans.

La donació de sang és un acte solidari que contribueix a salvar centenars de milers de vides. Per al donant de sang tan sols suposa un moment, en canvi per a molts malalts pot suposar la vida o un avenç en el seu procés de curació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: