Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’efecte de les mines al Sàhara

Es presenta a Vilafranca el llibre "Té amargo", una mostra fotogràfica sobre sahrauís víctimes de les mines

L’ACAPS Wilaia Alt Penedès presenta el llibre "Té amargo", un treball fotogràfic sobre els residents al Centre Residència Màrtir Sheriff, víctimes de les mines i de la guerra, situat als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf (Algèria). El llibre reflecteix les conseqüències de la guerra i l’ocupació marroquina del Sàhara Occidental des del 1975. Els documentalistes i fotoperiodistes Joseba Zabalza i Xavi Piera són els autors del llibre, fruit del treball que han dut a terme durant l’any 2010 i 2011.<br />La presentació es farà el proper dimarts, 8 de maig, a les 8 del vespre, a l’Escorxador de Vilafranca, i anirà a càrrec de Xavi Piera, un dels autors del llibre, Miquel Cartró, de l’ACAPS Wilaia Alt Penedès i Gaici Nah, assessor de l’associació sahrauí de víctimes de les mines ASAVIM.<br />Al mateix acte, Marta Fos i Jaume Clavé, de l’ACAPS Wilaila Alt Penedès, comentaran el projecte "El Sàhara i es Mines" que han dut a terme amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca. El llibre es podrà adquirir pel preu de 27 euros. Es sortejarà una fotografia entre els assistents a l’acte que adquireixin un llibre.<br />"Te amargo" és un llibre que mostra la quotidianitat de la vida en aquesta residència. Són fotografies directes i contundents, sense deixar de banda l’emoció i els sentiments de les persones i llocs fotografiats. El reportatge no se centra exclusivament en les situacions més dramàtiques, sinó que reflecteix la realitat en el seu conjunt. <br />2€ de la venda de cada llibre es destinaran a un projecte de suport al Centre Residència Màrtir Sheriff, a través de la Federació ACAPS.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: