Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els veïns de Can Coral demanen responsabilitats a l’empresa constructora i a l’Ajuntament de Torrelles pel resultat de les obres a l’urbanització

Ara fa un parell de setmanes, als carrers de Can Coral s’han posat per segon cop tires de quitrà per tapar les esquerdes sorgides a l’asfalt.

Els veïns d’aquesta urbanització de Torrelles estan molt descontents de com ha quedat l’obra que havia de servir per instal·lar tots els serveis necessaris al nucli. Poc després que acabessin els treballs, van començar a aparèixer les esquerdes i a sortir herbes entre les voreres i els murs de les cases. La junta de cooperació de la urbanització i l’Associació de Veïns va decidir encarregar un informe a l’empresa Applus que, segons diuen, certifica que hi ha hagut una mala compactació i que els materials que s’han fet servir són de mala qualitat. Per això no entenen que, havent-se pressupostat el total de l’obra en uns 20 milions d’euros, una quantitat molt superior a la prevista arrel de dues modificacions posteriors, les coses s’hagin fet malament, segons el seu parer. Diuen que la direcció de l’obra els ha costat 365.000 euros i no ha servit de res. També afirmen que l’Ajuntament de Torrelles no els ha informat correctament i ha estat negligent a l’hora de fer un control sobre els treballs a la urbanització.
 

La situació de molts veïns de la urbanització és, ara per ara, complicada perquè no poden fer front a les quotes que deriven de l’obra. Segons la presidenta de l’Associació de Veïns, s’estan produint diversos embargaments i desnonaments entre els veïns.

Els veïns diuen que se senten enganyats i desatesos i alguns han posat denúncies per casos particulars.

L’Associació de Veïns ha presentat una denúncia que ara està al Tribunal Suprem per demanar responsabilitats a l’empresa constructora i a l’ajuntament de Torrelles de Foix, per la mala gestió que consideren que han tingut des de l’inici de les obres.

En relació a aquest tema, l’alcalde de Torrelles Jaume Brichs ha explicat a la nostra redacció que l’obra està ben feta i que és normal que puguin aparèixer esquerdes perquè sempre hi ha un període d’assentament del terreny, sobretot en carrers amb pendent i en plena muntanya. L’alcalde diu que, si l’empresa constructora ha comès errors, hi ha una garantia de l’obra que cobriria la seva reparació. Brichs també ha afegit que el seu govern es va trobar amb l’obra adjudicada dos dies abans de les eleccions municipals per l’anterior alcalde Antonio Villanueva i que les obres es van iniciar al gener del 2008 amb diversos problemes de projecte que van suposar l’increment del cost inicial previst.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: