Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Penedès també participa al "No vull pagar" dels peatges

ERC a l’Alt Penedès qualifica d’èxit de la iniciativa "no vull pagar a Espanya" d’insubmissió als peatges.

Centenars de cotxes van participar aquest 1 de maig a la marxa convocada des de la societat civil per fer un acte desobediència civil als peatges. El peatge de Martorell va quedar col·lapsat durant una hora en què els usuaris van exercir el seu "no vull pagar". Persones anònimes que es van sumar a la iniciativa.  Entre els cotxes que es van concentrar al Peatge hi havia la portaveu d’ERC al Parlament, Anna Simó que estava acompanyada per militants  i regidors de la formació independentista de l’Alt Penedès que es van sumar a la campanya.  Simó qualificava la mobilització com "un gran èxit" i ha explicava que aquesta concentració ve motivada "perquè els ciutadans estan farts del greuge històric que sofreixen els Països Catalans amb els peatges". Una altra de les formacions polítiques que ha donat suport a la convocatòria és Solidaritat Catalana per la Independència. El seu líder, Alfons López Tena, també va passar pel peatge de Martorell, sense pagar.  A més del peatge de Martorell la protesta ciutadana es va fer a 14 peatges d’arreu de Catalunya, i segons la Direcció General de Trànsit  no es van produir incidències remarcables excepte a Vilassar. A Martorell, per exemple, hi havia una tímida presència policial que no va haver d’actuar i els treballadors de la empresa concessionària prenien nota de les matrícules dels cotxes que passaven sense pagar.<br /> 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: