Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

30 anys de Xicots

La Colla dels Xicots de Vilafranca celebra enguany els seus 30 anys, amb activitat molt diversa i una diada castellera per l’11 de setembre

Aquesta temporada els Xicots estan d’aniversari, i volen celebrar-ho a l’engròs. Són 30 anys dels de la camisa vermella alçant castells, i presentaven els primers actes aquesta setmana al seu local social, Cal Noi Noi.<br />Una efemèride que ha estat possible gràcies a la molta gent que ha passat i col·laborat amb la colla al llarg d’aquestes tres dècades. Com explica el president dels Xicots, Jaume Rovira una de les activitats previstes de cara al mes de setembre és precisament un homenatge a tots els qui han estat Xicots en aquests 30 anys.
Es farà una xerrada-col·loqui i un concert de gralles. Però evidentment un aniversari casteller no queda complert si no hi ha castells. Per aquesta ocasió, i més coincidint amb la data de l’aniversari, l’11 de setembre, els Xicots han volgut convidar dues colles històriques, i de camisa vermella també, com els Nens del Vendrell i la Vella Xiquets de Valls.

Els actes es van iniciar ja amb l’estrena del logotip del 30è aniversari per la diada de Fires, i amb la presentació d’una samarreta commemorativa. Un altres dels primers actes relacionats amb l’aniversari serà la segona cursa d’orientació Lluís Barrera que es celebra aquest diumenge. Entre els mesos de juny i setembre, es farà una exposició itinerant que es podrà veure en diversos balcons i façanes d’edificis de la vila i que mostrarà alguns dels moments més representatius de la colla.<br />Al mes d’agost està previst de fet una fira de la cervesa artesanal i productes de proximitat a la plaça Milà i Fontanals; i un concurs de música que amb el nom de Musicot es celebrarà l’11 d’agost per donar oportunitat a grups novell de tocar davant del públic. El premi serà col·laborar amb el guanyador en l’enregistrament d’una maqueta. Les activitats s’allarguen fins pràcticament final d’any amb una caminata i un concurs literari entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: