Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Acadèmia Tastavins i la DO Penedès han lliurat els 46ens premis del concurs de vins de qualitat

En el marc de la Masia Torre del Gall de Sant Cugat de Sesgarrigues i coincidint amb la Diada de sant Jordi aquest dilluns a la nit s’ha desvetllat el misteri del prestigiós Concurs de Vins de Qualitat de la D.O. Penedès, un dels més antics que es celebren, que lliura reconeixements a vins embotellats sota la D.O. Penedès classificats en vuit categories.

Els guanyadors han estat en l’apartat d’Especial Xarel·lo el amb medalla de platí  Nadal Xarel·lo 2011. En l’apartat de vins blancs collita  la Medalla d’or ha estat per Masia Freyé 2011 de Domènech Vidal. El millor dels Vins blancs barrica ha estat El Fanio 2010 d’ Albet i Noya. En Vins rosats la Medalla d’or se l’ha endut Duc de Foix Cabernet rosat 2011 de Covides.  La Medalla d’or  dels Vins negres collita ha estat per HMR Black 2011d’ Heretat Mont-Rubí . En Vins negres barrica el millor també ha estat un Albet i Noya, el Col·lecció Syrah 2008.  També ha rebut medalla d’or en la categoria Vins dolços el Vi de Glass Gewürztraminer de Gramona i finalment en l’apartat de Vins escumosos amb DO Penedès la Medalla d’or ha estat pel Mas Comtal – Brut Premium 2009. El Concurs de Vins de Qualitat de la D.O. Penedès està organitzat per l’Acadèmia Tastavins Penedès, amb el suport tècnic de la D.O. Penedès, i valora els vins en tast a cegues per un grup d’experts format per sommeliers, periodistes, enòlegs i restauradors. Enguany s’ha afegit una categoria més al concurs, la dels escumosos. En el discurs del president de l’acadèmia, Joan Tarrada, es va destacar la qualitat dels participants, amb més de 100 mostres i alhora Tarrada va anunciar nous projectes de l’acadèmia. S’està acabant de concretar la que serà la Setmana del Penedès a Barcelona, amb l’objectiu de fer passar 1000 restaurants per una sala de tast ubicada a la Ciutat Comptal. Una altra sorpresa va ser l’anunci de convocar l’any vinent un nou premi literari, un premi de narrativa Penedès. A la mateixa jornada l’Acadèmia també va lliurar els III Premis de Poesia Vínica Tastavins. Enguany la guanyadora ha estat Rosa Maria Arrazola amb l’obra "En brut", un poemari que modela totes les sensibilitats víniques. Ella mateixa va recitar algun dels seus poemes. El jurat va destacar l’alt nivell de la trentena llarga d’obres presentades,  que va dificultar la decisió del jurat.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: