Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Penedès TV emet demà en directe el Ple estudiantil

El es fa demà l’Ajuntament de Vilafranca, dins del projecte Tots som regidors.

El procés del projecte Tots som regidors que s’ha desenvolupat en els darrers mesos acaba aquest dijous amb l’aprovació de l’ordenança de Civisme i convivència en un Ple Municipal simulat, on 8 alumnes dels diferents grups polítics faran de portaveus i presentaran les conclusions del debat de l’ordenança als regidors de l’equip de govern i als portaveus dels grups de l’oposició. El ple serà retransmès en directe a Penedès TV a partir de les quatre de la tarda. El Ple comptarà també amb la presència dels companys de l’aula, professorat i tècnics municipals. La idea d’aquest projecte parteix de l’experiència de l’IES Eugeni d’Ors al Parlament de Catalunya amb el projecte Fem una Llei, amb l’intent d’adaptar-la, en la mesura que fos possible, al funcionament de la política municipal, i d’una prova pilot duta a terme el curs 2009/2010 amb un grup de 4rt d’ESO de l’IES Eugeni d’Ors de Vilafranca. Aquesta prova pilot es va elaborar i planificar de manera coordinada entre els departaments de Joventut i Participació ciutadana de l’Ajuntament de Vilafranca i els professors Jordi Vidal i Salvador Campamà del Departament de Ciències Socials de l’IES Eugeni d’Ors. Durant el curs passat el projecte es va desenvolupar amb la participació de 6 grups classe de 4rt d’ESO de 6 centres de Vilafranca. L’objectiu final d’aquest projecte és adquirir coneixements i habilitats per prendre decisions mitjançant el coneixement del procés d’aprovació d’una ordenança municipal, seguint els passos del debat previ fins arribar a l’aprovació final en un Ple Municipal estudiantil.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: