Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La comercialització del xarel.lo Penedès creix un 33% en el darrer any

La DO Penedès ha donat a conèixer les xifres de la bona marxa de la seva varietat estrella, el xarel·lo, durant l’Alimentària 2012. <br />

En un tast de 4 xarel·los del Penedès, el director del Consell Regulador, Francesc Olivella, ha destacat la gran pujada de vendes que han obtingut els vins de xarel·lo, un 32’7% en el darrer any. Un 71% de la seva comercialització es fa a Catalunya. La resta, i per ordre d’importància, la trobem a la resta d’Espanya, Alemanya, Estats Units, Països Baixos, Japó i Bèlgica.

Durant quatre dies, Alimentària ha estat un gran aparador mundial que han aprofitat un gran nombre de cellers i caves del Penedès. Precisament en aquesta edició, ha augmentat de manera destacada la presència de cellers catalans a Intervin. Amb l’excusa de la fira barcelonina, les marques presenten o llancen les seves darreres novetats.

Els dos grans del cava no han faltat a la cita: Freixenet, per exemple, ha presentat el Cuvée Abelé Titanic, una edició especial limitada de 3.000 ampolles que commemora els 100 anys de l’enfonsament del Titanic.

Codorniu, per la seva banda, recupera la marca Gran Codorniu per presentar dos caves monovarietals Chardonnay Reserva i Pinot Noir Vintage 2008.  El director general de Codorniu, Xavier Pagès, explicava que per una marca alimentària és bàsic anar introduint novetats al mercat.

Torres ha optat per oferir un tast vertical del Mas La Plana, un dels seus vins estrella, i ha presentat els seus vins ecològics xilens.

Un altre de les novetats presentades és un cava per a postres, el Sweet de Juvé i Camps, que ens presenta l’enòleg Antoni Cantos.

Altres cellers més petits aprofiten el paraigües de PRODECA i l’INCAVI per no perdre’s aquesta important cita per al sector. És el cas del celler 1+1=3 (U més U Fan Tres) de Guardiola que destaca la visibilitat que obtens i la projecció exterior que es pot aconseguir, com ens explicava el Guillem Villaroya.

Alimentària 2012 va tancar portes ahir dijous després de quatre jornades intenses, durant les quals hi van passar 142.000 professionals, dels quals 40.000 són internacionals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: