Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

3 mesos per restituir el bus nocturn entre Vilafranca i Sant Sadurní els feiners

El PSC ha obtingut el suport unànime del Parlament per tal de restituir el servei de transport nocturn entre Vilafranca i la capital del cava, a la Comissió de Territori i Sostenibilitat, celebrada la setmana passada. <br />

El diputat vilafranquí del PSC, Roberto Labandera, ha fet notar a la Comissió que tot i l’anunciada recuperació de la línia N-40 del NitBus, queda sense cobrir el servei nocturn els dies feiners. Per això, el PSC i CIU han pactat una esmena que dóna tres mesos al Govern per posar en servei un sistema de transport públic alternatiu que garanteixi als usuaris els trasllats entre Vilafranca i Sant Sadurní i ampliar-lo fins a Gelida.

Conscient que el nombre de passatgers és baix, una mitjana de 4 persones per servei, el diputat socialista proposa al Govern que es pugui organitzar un transport a la demanda, amb serveis de minibusos com el que fan servir moltes empreses de la zona.

A tota Europa, diu Labandera, hi ha fórmules per resoldre-ho i a Catalunya també s’ha de fer. El diputat del PSC afirma que estarà molt atent a la marxa del nou sistema i n’exigirà el seu compliment.

La resolució també demana ampliar el servei nocturn fins a Gelida, com es farà els divendres i dissabtes, ara que "els nous accessos a l’autopista permeten connectar-la amb rapidesa a la línia d’autobús nocturn".

Roberto Labandera diu que el suport de la Comissió és fonamental per a la reivindicació de Gelida, però "ara toca que el Govern compleixi l’acord."  <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: