Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UGT denuncia incompliments de l’equip de govern de Sant Sadurní respecte el conveni col·lectiu i vulneració dels drets dels treballadors

El Secretari d’Organització i Salut Laboral de la Federació de Serveis Públics de la UGT, Jaume Carbonell, en representació també de la Federació de Serveis Públics de Catalunya ha fet públic que han denunciat l’actual equip de Govern de l’ajuntament de Sant Sadurní per incompliments del conveni col·lectiu i del pacte de funcionaris dels treballadors i funcionaris de l’Ajuntament de la capital del cava.

<p />

Carbonell ha explicat que la denuncia se centra en 10 casos de persones a les quals se les ha canviat de lloc de treball sense cap tipus d’informació prèvia als representants sindicals ni tampoc als propis treballadors. A més, per Carbonell tot plegat s’ha fet de manera molt barroera.

Carbonell explica que la modificació es considera nul·la ja que s’ha fet amb frau de llei i representa una greu indefensió dels treballadors. Malgrat tot, els trasllats s’han fet efectius i fins i tot comenten des de UGT que en molts casos s’han fet sense comunicar-ho a través de decret. O el que encara és més greu, consideren des de UGT, en un cas es va notificar el trasllat el dia següent de ser efectiu.

A més, Carbonell remarca que hi ha un cas especialment greu ja que a banda de la modificació de lloc de treball, hi ha també una reducció en la retribució. Es dona el fet que la persona afectada és delegada sindical d’UGT, i consideren que es tracta d’un cas clar de discriminació.

De del sindicat expliquen que han intentat parlar aquest tema amb l’equip de govern, i que de fet es va fer una reunió que no va donar cap resultat positiu.<br />Carbonell insisteix en què no volen entrar en discutir la redistribució del personal de l’Ajuntament, ja que no els pertoca; però sí en les maneres com s’ha fet aquesta acció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: