Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Regull es mostra prudent davant la reunió del proper dia 7 amb ADIF, a l’espera de conèixer el tarannà dels nous responsables de l’ens

L’alcalde de Vilafranca ha explicat, en declaracions al programa "Diàlegs amb l’alcalde" de Penedès Televisió, que des de fa algunes setmanes tenen concertada una cita amb el nou responsable d’ADIF per tal de mirar de desbloquejar les relacions entre Ajuntament i l’ADIF.

Regull ha reconegut també que al menys han notat un cert canvi en l’atenció, ja que han rebut resposta a la seva demanda de reunió amb molta celeritat. Sobre el que en pugui sortir de la trobada, es mostrava escèptic tot i que amb una certa esperança. En aquest sentit agraïa també la col·laboració de la diputada al congrés de Madrid Dolors Montserrat.
L’alcalde explica també que en aquests moments hi ha una demanda al jutjat que segueix el seu tràmit. És una més de les accions de pressió que es fan davant d’ADIF per mirar de buscar solucions.<br />Un dels problemes són els diners. Regull ha reconegut que l’Ajuntament accepta un deute d’uns 21 milions amb ADIF, mentre que aquest ens demana uns 29 milions a l’Ajuntament de Vilafranca. El problema són les millores que ADIF va incloure en el projecte mentre es feien les obres, i que ara vol cobrar. Regull per la seva banda, explica que donat que la comissió de seguiment no es va reunir mentre van durar les obres, entre 2005 i 2008, l’Ajuntament de Vilafranca no va poder donar el vist-i-plau a aquestes reformes, i posar-hi tampoc pegues.  De la mateixa manera, que no es va fer cap seguiment de com anaven els treballs. Regull considera també què si s’hagués fet aquest seguiment, igual ara no hi hauria tants problemes de vibracions. L’alcalde però, espera poder fer servir aquesta manca de funcionament de la comissió de seguiment a favor dels interessos de Vilafranca.

De totes maneres, Pere Regull insisteix també en que la solució als problemes que causa el pas dels trens d’alta velocitat als veïns i a Vilafranca en general, no pot sortir dels jutjats. Aposta per continuar amb la negociació política i veure quina importància té Vilafranca per a la nova direcció d’ADIF.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: