Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jocs casteller per Iphone

Un grup de vilafanquins posen en marxa el primer joc casteller per a Iphone i Ipad, amb la voluntat de donar a conèixer el fet casteller arreu

<p />

Sota el nom de icastellers ja és possible jugar a tenir una colla castellera pròpia i fer assaigs i actuacions. Tot plegat gràcies a la primera aplicació per a smartphones que han creat un grup de vilafranquins amb la voluntat de passar una bona estona vinculats a una de les seves aficions, però al mateix temps ajudar a promoure i donar a conèixer el món casteller més enllà de les nostres fronteres. L’Òscar Burgos, la Nunilo Miravalles, el Daniel Lacruz i el Daniel Carbonell han estat els impulsors d’aquesta proposta que en poques setmanes s’ha anat situant entre els més descarregats a la botiga en línia d’Apple. Com explica l’Òscar Burgos, la seva intenció era oferir un joc als molts seguidors del món casteller, però també que pogués ser atractiu per a persones que en tinguessin curiositat.

El joc, que té com a protagonista la figura d’un casteller a través del qual es pot personalitzar el color de la camisa de la colla i el nom de la mateixa, permet realitzar fins a 45 castells seguint la taula de puntuació del Concurs de Castells de Tarragona. L’encarregada de la imatge gràfica del joc ha estat Nunilo Miravalles, que explicava que s’ha buscat un personatge simpàtic que ajudés també a fer atractiu el joc a primer cop d’ull.

El joc s’inicia amb el pilar de 4, i cal anar fent assaigs per poder alliberar castells i després fins i tot fer actuacions per tal d’anar sumant punts i escalar en el particular rànquing de les colles que participen en aquest joc.<br />De moment la resposta que han tingut per part dels usuaris ha estat força positiva, amb unes 200 descàrregues. En poques setmanes es va situar en el segon lloc entre els jocs de compra més demanats a l’estat espanyol a la botiga en línia d’Apple. També sumen descàrregues dels Estats Units i Malàisia. Un fet que els ha sorprès, i que els porta ara a plantejar-se millores i fins i tot estendre l’aplicació als dispositius Android.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: