Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cava aconsegueix rècord de vendes a l’exterior mentre que el mercat interior cau gairebé un 9%

El cava va vendre més de 150 milions d’ampolles en el mercat exterior l’any 2011, un 2% per sobre l’any anterior. La xifra assolida suposa un rècord de vendes en la història d’aquest vi escumós a nivell internacional, segons ha anunciat avui en roda de premsa el president del Consell Regulador del Cava, Gustavo García Guillamet. Aquest rècord es deu, en bona part, al descens dels preus, que ha afectat tota la cadena de producció.

<br />Pel que fa al volum total de vendes, s’ha quedat al voltant dels 240 milions d’ampolles, fet que suposa un descens del 2,14% respecte a les dades del 2010. Aquesta caiguda es deu fonamentalment al comportament del mercat interior. Segons García Guillamet, a l’últim trimestre, coincidint amb la campanya de Nadal, hi ha hagut "una caiguda inesperada" de les vendes, fet que s’atribueix en una part al descens de lots de Nadal que ha causat la crisi. Això ha fet que la davallada total se situés a l’entorn del 9%.
 

Els responsables del Consell han explicat que les previsions no s’han complert però destaquen que les vendes a l’exterior consoliden el cava com el primer vi espanyol amb denominació d’origen en volum d’exportació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: