Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Uniland nega que a partir del juliol utilitzi pneumàtics com a combustible a la planta dels Monjos

Les tones obtingudes en la licitació es destinaran a altres plantes del grup Cementos Portland Valderrivas, segons explica l’empresa a través d’un comunicat fet públic en resposta a les darreres declaracions del Moviment contra la incineració a Uniland.

<p />

Així, especifiquen que Uniland Monjos no disposa d’autorització ambiental de la Generalitat per realitzar aquesta valorització de pneumàtics, ni tampoc han realitzat cap sol·licitud per obtenir-la. Afirmen també de manera categòrica que les seves instal·lacions no estan preparades per aquesta tasca, un fet que asseguren fa que la utilització de pneumàtics a la planta de Santa Margarida i els Monjos a partir del juliol sigui jurídicament i físicament impossible.<br />En el comunicat reconeixen que el Grup Cementos Portland Valderrivas, a través de la seva filial Uniland, es va presentar a una licitació de l’empresa SIGNUS que gestiona els pneumàtics usats a tot l’estat espanyol, obtenint 16.000 tones de pneumàtics usats a Catalunya. Remarquen però, que aquests estan destinats a altres fàbriques del grup fora de Catalunya que sí utilitzen aquests materials com a alternativa als combustibles fòssils tradicionals.<br />A través d’aquesta nota, des de l’empresa també volen explicar que la suposada valorització energètica de pirites, cendres volants o escòries de fundició no és tal. Aquests materials no són combustibles, sinó matèries primeres que s’utilitzen de forma universal en la fabricació del ciment des de fa molts anys.

Finalment recorden que Uniland Monjos disposa d’autorització ambiental per a la valorització energètica de restes de poda, llots de depuradora urbana, farines animals i elements no reciclables de la fracció resta dels residus urbans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: