Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Pau ha viscut una nova edició del tradicional aplec

El repic de campanes i la missa van obrir els actes de l’aplec de Sant Pau, celebrat diumenge a la muntanya de Sant Pau. <br />

Com cada any no hi van faltar les actuacions de dansa i musicals. Enguany repetia l’Esbart Dansaire Rocasagna de Gelida, que l’any passat va agradar molt, i també actuaven els Gegants de Pacs, el Genís i la Llorença, acompanyats per el Capgros de la Rosa. El grup musical Folkcerola de Vallvidrera arrodonia la festa, que també va comptar amb el 30è concurs juvenil de grimpaires pel pal, de fusta d’acàcia de la salsareda de Pacs.

Un dels dos administradors de l’aplec de Sant Pau, el Joan Anton Sadurní, explica l’origen d’aquesta tradició.

Els nombrosos participants a l’aplec van gaudir d’un dia fred però assolellat.

Coincidint amb l’aplec, l’any passat es va inaugurar la millora realitzada a l’ermita de Sant Pau i el seu entorn. Una remodelació que l’ha convertida en el mirador de Vilafranca. <br />Els administradors de l’aplec demanen que s’habiliti una darrera lleixa com a aparcament i el regidor de Cultura, Raimon Gusi, es mostrava obert a introduir millores.

Una exposició de la vida rural i les masies de Gelida, al soterrani de l’ermita, i un vermut popular va completar els actes del tradicional aplec de Sant Pau.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: