Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

PSC, PP, ICV, ERC i Ciutadans renoven el suport a la continuïtat de l’escola Els Pins

De les més de 2.000 esmenes presentades als pressupostos de la Generalitat per aquest 2012, la única conjunta signada per més d’un grup és la que demana la construcció de l’escola Els Pins. El PSC, ICV, ERC i Ciutadans han signat una esmena conjunta i n’hi ha una altra del PPC reclamant que els pressupostos contemplin una partida per construir l’escola de Moja, actualment en barracons.  <br />

Ahir a la tarda, els 5 grups parlamentaris van voler explicitar de nou aquest suport i posicionar-se en contra de la fusió amb l’escola Circell que proposa Ensenyament, en una roda de premsa conjunta a l’escola.

L’alcalde, Josep Tort, ha recordat que l’escola Els Pins porta 6 anys en funcionament i l’ajuntament en fa 8 que treballa perquè es faci l’escola.  L’ajuntament i l’AMPA són contraris a la fusió de les dues escoles de Moja perquè podria comportar dificultats, tal com l’alcalde ha explicat a Ensenyament.

La diputada sadurninenca del PPC, Dolors Montserrat, ha explicat que l’esmena pròpia presentada per el seu grup coincideix amb la conjunta i ha afirmat que per als populars l’escola Els Pins és una prioritat.

El diputat vilafranquí del PSC, Roberto Labandera, defensa que s’inclogui l’Escola Els Pins com a prioritat en el mapa d’inversions de l’Alt Penedès i proposa que s’opti per la fórmula de fer pagaments plurianuals de la inversió. També ha avançat que al febrer la Comissió d’Ensenyament tractarà una iniciativa de control per vetllar pel compliment de l’acord de construir l’escola.

Quant a les dificultats econòmiques actuals, l’alcalde d’Olèrdola ha anunciat que l’ajuntament està disposat a avançar l’import de la redacció del projecte.

La portaveu parlamentària dels ecosocialistes, Dolors Camats, subratlla que l’escola s’ha de fer, però també posa l’accent en que cal garantir la seva continuïtat amb places de P3 pel proper curs.

Anna Simó, portaveu parlamentària d’ERC, ha lamentat que el Govern incompleixi el mandat del Parlament de l’estiu passat i destaca l’important consens d’aquesta demanda perquè de les més de 2.000 esmenes presentades als pressupostos és la única conjunta signada per més d’un grup.

Albert Rivera, president del subgrup de Ciutadans, ha parlat d’anar més enllà del Parlament i exigir als tribunals el compliment dels acords.

Abans de la roda de premsa els diputats, l’alcalde i regidors de l’equip de govern municipal van visitar l’aula de 3r d’Els Pins i van veure un documental que recull els testimonis de famílies, alumnes i mestres en defensa de l’escola Els Pins.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: