Diumenge, 2 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joves Cristians fa una crida als ciutadans perquè retirin les etiquetes autoadhesives de les ampolles de cava

Des del 2009 la campanya de l’ampolla ha hagut de batallar amb un greu problema: l’empresa que compra les ampolles té dificultats per poder treure les etiquetes autoadhesives.

Davant d’aquesta situació, l’empresa, que és la única que es dedica a aquest negoci, ha optat, des de fa dos anys, per comprar només les ampolles de cava que no portin etiquetes, o bé que no siguin autoadhesives, que són les que costa més de treure i les menys ecològiques. En definitiva, resulta molt més econòmic fer ampolles noves que no pas netejar les antigues. De les ampolles recollides l’any passat, gràcies a la ciutadania, van poder aconseguir un 50% d’ampolles sense etiqueta autoadhesiva.<br />Per intentar millorar aquest percentatge, des de Joves Cristians de Vilafranca volen conscienciar la ciutadania fent una crida perquè netegin les ampolles.<br />Des de fa 28 anys, Joves Cristians de Vilafranca, organitza la Campanya de l’Ampolla, una recollida d’ampolles de cava buides per a un destí solidari. El projecte escollit d’enguany és: "CISTERNES D’AIGUA PER HAITÍ" presentat pel Grup Tercer Món – Mans Unides de les Parròquies de Vilafranca. Al llarg de tots aquests anys, aquesta activitat solidària s’ha consolidat com la més important de la comarca. Tot Vilafranca i molts pobles de l’Alt Penedès col·laboren en la recollida. Cada any, es fa la campanya el primer dissabte després de reis, ja que durant les festes nadalenques és quan més cava s’acostuma a consumir. Aquest any serà el proper 14 de gener de 2012.
 

La llarga tradició de la campanya ha fet que al llarg d’aquests darrers anys, tant el nombre d’ampolles com el nombre de diners obtinguts hagi estat molt elevat. L’any passat van recollir més de 70.000 ampolles de cava en un sol dia; fet que va suposar la recollida de prop de 5.000 euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: