Dilluns, 17 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Governs locals i comarcals eficients

La Generalitat de Catalunya desenvoluparà una nova llei de governs locals amb el principi de màxima eficiència i mínima burocràcia.

<br />
El Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès ha rebut la visita del director general d’administració local de la Generalitat de Catalunya Joan Cañada. El director general d’administració local ha aprofitat per copsar en primera persona les preocupacions dels alcaldes, que se centren principalment en el finançament dels seus municipis, i per parlar de dos grans reptes que s’estan treballant actualment. D’una banda, el desenvolupament normatiu que preveu l’Estatut per fer una nova llei de governs locals i, d’altra banda, la reforma profunda dels ajuts per la inversió dels ajuntaments. Tot plegat s’elaborarà amb el principi de màxima eficàcia i mínima burocràcia.<br />Cañada diu que no té sentit que hi hagi competència entre administracions i que Catalunya ha de crear un mapa competencial asimètric perquè no tots els territoris són iguals ni totes les administracions han de tenir el mateix pes. En aquest sentit i en el cas concret de l’administració comarcal, no tots els Consells Comarcals haurien de tenir les mateixes competències. Cañada, però, apunta que en el cas de l’Alt Penedès, la tasca del consell és necessària.

El director General d’Administració Local també ha parlat del desenvolupament del Pla Únic d’Obres i Serveis.

Ara acaba el quinquenni 2007-2012 i la Generalitat haurà de solucionar el desajust que ha provocat la disminució de les partides del 2009 en endavant.

Cañada ha explicat que ara més que mai s’han d’escoltar les aportacions del territori i intentar tirar endavant els projectes municipals amb la màxima eficàcia possible.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: