Els restaurants de la Fira del Gall ultimen els preparatius en una edició marcada pel foment del concepte de l’enoturisme
Els set restaurants de la mostra de cuina d’aviram de la fira del gall i els que s’afegeixen amb els seus menús especials treballen sense descans els dies previs a la celebració de l’esdeveniment.
Han hagut d’idear nous plats basats en la cuina del gall negre, l’ànec mut o la resta d’aviram autòcton i preparar també els plats de tota la vida que sempre tenen un gran èxit a la fira.<br />En el cas de la mostra gastronòmica, els set restaurants de Penedès Gastronòmic preparen unes 14.000 racions de 21 plats diferents, vuit dels quals, de gall negre del Penedès. També, per tercer any consecutiu, qui vulgui gaudir de la cuina d’aviram amb més tranquil·litat, ho podrà fer amb els establiments que s’han unit a la iniciativa "La fira als restaurants". <br />Tot plegat ha de servir perquè tant la gent de la comarca com els visitants de fora puguin gaudir d’una jornada completa i assaborir els gustos del Penedès. En una edició de la Fira del Gall clarament marcada pel concepte d’enoturisme, els restaurants tenen un paper fonamental, com destaca la representant de Penedès Gastronòmic Olga Guasch.
El foment de l’enoturisme en totes les seves vessants ha de servir per atraure nous visitants i consolidar els actuals.
Precisament per anar endavant i no perdre comensals, per cinquè any consecutiu es mantenen els preus dels plats de la mostra de cuina d’aviram. Seran set euros pels plats de Gall Negre, sis per als d’aviram i cinc i mig per la resta de propostes. Per als restaurants, tot i que la fira sigui una clara promoció, el manteniment dels preus suposa un esforç.
Durant la resta de l’any, alguns restaurants de Vilafranca i de la comarca també ofereixen plats protagonitzats per l’aviram autòcton.