Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un llibre recull les ponències del Simposi Manuel Milà i Fontanals

El saló de plens de l’Ajuntament de Vilafranca va acollir divendres passat la presentació pública d’aquest llibre que ofereix el contingut de les ponències de Joan Solé Bordes, Joan-Antoni Paloma, Ramon Marrugat, Albert Mestres, Fonxo Blanc, Jaume Pòrtulas, Albert Rossich, Ignasi Roviró, Pilar Vélez i Magí Sunyer.

El coordinador del simposi, Albert Mestres, assenyala que es va voler abordar la figurà de l’estudiós vilafranquí des dels diversos vessants de la seva producció i que el bon resultat de l’experiència va donar peu a la publicació del llibre. El vilafranquí Milà i Fontanals, nascut el 1818 i mort el 1884, va ser una figura clau de la cultura catalana del segle XIX, en diverses facetes. Va ser fundador de l’escola de filologia catalana, un dels orientadors principals de la Renaixença, un dels poetes cabdals del moviment i introductor dels estudis folklòrics al més alt nivell europeu.<br />Albert Mestres, destaca que el simposi va permetre comprovar el valor d’aquesta figura polièdrica. El primer simposi sobre aquesta figura es va organitzar els dies 12 i 13 de maig del 2010 precisament per a valorar la dimensió que ha tingut l’obra d’aquest vilafranquí. Ara el llibre recull aquelles intevencions. La publicació compta amb presentació a càrrec de l’alcalde Pere Regull, pròleg de Manuel Jorba i crònica final del regidor de Cultura, Raimon Gusi.  Precisament el regidor de cultura va avançar que properament Vilafranca acollirà altres actes en record a la figura de Milà i Fontanals, entre d’altres motius perquè s’escaurà el centenari de la inauguració del monument a la seva memòria que presideix la Rambla de Sant Francesc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: