Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Propostes d’UP sobre la PAC a Brusel·les

UP es reuneix amb eurodiputats a Brussel·les per fer-los arribar la proposta d’incloure a la PAC un ajut directe a la renda de la pagesia professional

Una delegació de la Comissió Permanent d’Unió de Pagesos, encapçalada pel coordinador nacional, Joan Caball, i de la Unió confederal, encapçalada pel coordinador estatal, José M. de las Heras, han mantingut una ronda de reunions a Brussel·les amb diferents eurodiputats de l’estat espanyol, per fer-los arribar les propostes i alternatives del sindicat davant la proposta oficial de reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) de la Unió Europea que la Comissió va presentar el passat 12 d’octubre. <br />Unió de Pagesos ja es va reunir, en la primera jornada de visita de la delegació a Brussel·les, amb Tomás García Azcárate, membre assessor de la Direcció General d’Agricultura de la Comissió Europea, per lliurar-li les propostes del sindicat per a la nova PAC. Unió de Pagesos reclama que en la nova PAC s’estableixi un tram d’ajuts directes a la renda de la pagesia professional. Aquest nou ajut no comportaria un augment de la despesa pressupostària prevista en ajuts directes ja que fa referència al criteri de distribució dels ajuts europeus i no contravé els compromisos internacionals amb l’Organització Mundial del Comerç (OMC), sempre i quan no superi un topall determinat. <br />Actualment, la proposta oficial de reforma de la PAC no inclou aquest tipus d’ajut a la renda en el paquet d’ajuts directes, sinó que es limita a establir una tarifa plana per hectàrea i un seguit d’ajuts que incrementen les obligacions mediambientals actuals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: