Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’artista Joan Fontcuberta reflexiona sobre l’autoimatge a l’exposició "A través del mirall", que arriba dissabte a Vinseum

El departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya presenta l’exposició "A través del mirall", on el fotògraf i artista Joan Fontcuberta reflexiona sobre la imatge que volem transmetre de nosaltres mateixos i sobre l’evolució de la fotografia com a forma artística i de comunicació.

Aquesta exposició itinerant s’inaugura aquest dissabte a dos quarts de vuit del vespre a Vilafranca, concretament a la Capella de Sant Pelegrí de Vinseum, i ha estat presentada pel mateix autor i co comissari de la mostra.<br />Fontcuberta està interessat en els anomenats "reflectogrames", fotografies que algú pren davant del mirall i on apareix la càmera o el dispositiu mòbil des d’on es tira la foto. També en la dispersió que suposa el mirall immens que és internet i en la imatge que les persones intenten transmetre d’elles mateixes a través d’aquestes fotografies que després pengen a les xarxes socials. Durant el muntatge de l’exposició ja hem pogut veure algunes imatges que es belluguen entre l’experimentació, l’exhibicionisme, la diversió i l’afany de ser observat. Aquestes i moltes altres seran projectades de forma contínua en diverses composicions i al voltant d’una mena de caverna prehistòrica per escenificar l’impacte continu d’informació que és internet. Sobre la reflexió que hi al darrere, Fontcuberta creu que s’està produint una desinhibició, un trencament entre l’íntim i el privat.
 

Entre aquest volum d’imatges projectades a ritme frenètic, el visitant també en podrà ser protagonista.<br /> <br />La mostra es podrà visitar fins al 22 de gener i inclourà visites guiades i una conferència del mateix Fontcuberta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: