Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Amnistia Internacional considera que els drets de les dones continuen sent vulnerables a l’Estat Espanyol

En el marc dels actes organitzats al voltant del 25 de novembre a Vilafranca, dilluns es va fer una xerrada en què des de Amnistia Internacional es va parlar de la situació actual i dels drets de les dones a Catalunya i l’Estat Espanyol.

La xerrada, a càrrec de Sandra Pla, voluntària d’Amnistia Internacional, es va fer a la seu del Casal per la Igualtat de la vila.<br />Pla va explicar que des d’Amnistia treballen per denunciar, eradicar i fer visible qualsevol tipus de violació dels drets humans, i que en aquest marc hi hauria tot el que te a veure amb la violència de gènere. Per Pla, cal tenir clar que les dones són un col·lectiu vulnerable en cas de violència. Una violència que molts cops queda impune.
Sobre la situació a l’Estat Espanyol, Sandra Pla explicava que la legislació és àmplia; però que tot i així cal tenir clar que s’ha de parlar de situacions que van més enllà de la pròpia parella. Des d’Amnistia són conscients també que hi ha molta feina a fer, sobre tot de cara a la conscienciació i educació de la societat. També en el sentit d’intentar trencar amb alguns estereotips. Tot i això, Pla també remarcava que hi ha certs col·lectius de dones que pateixen més les situacions de violència.

En la xerrada també es va especificar que a l’hora de parlar de violència vers les dones, no es podia centrar només en la violència física, sinó que calia parlar també de la violència psíquica. Més difícil de demostrar però potser encara més agressiva sobre qui la pateix.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: