Divendres, 4 de juliol de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Verema de qualitat, especialment pel xarel.lo

El Consell Regulador de la DO Penedès destaca la qualitat de la verema d’aquest 2011, especialment per l’elaboració del xarel.lo.

La campanya de verema 2011 de la Denominació d’Origen Penedès, s’ha caracteritzat per una primavera plujosa amb alts percentatges d’humitat, però amb temperatures molt suaus, sobretot en els mesos de Juny i Juliol. Això ha provocat molta feina a les vinyes per part dels viticultors, ja que s’han hagut d’aplicar tècniques necessàries pel manteniment  dels raïms i les vinyes, i així aconseguir una bona sanitat per la maduració desitjada. A partir del mes d’Agost, el canvi ha estat clar, les temperatures han pujat, la humitat ha baixat i les pluges han parat. Aquest fet ha provocat un inici de la maduració en les varietats primerenques i la verema s’ha avançat. La Denominació d’Origen Penedès en la seva actual política de qualitat, valora que pel que fa als raïms blancs de les varietats més destacades, és a dir, Chardonnay, Macabeu, Parellada i Xarel·lo, han tingut maduracions molt bones, amb graduacions adequades. Cal destacar l’excel·lent maduració del Xarel·lo. Pel que fa als raïms negres, destaquen que la meteorologia ha propiciat una maduració ràpida en algunes varietats, com el merlot, i més lenta en d’altres com l’Ull de llebre i el Cabernet Sauvignon. Pel que fa a aquestes dues últimes varietats, comentar que han resultat amb bones maduracions i altes graduacions que van des dels 13 fins al 14 graus i mig pels vins joves i maduracions i elaboracions més llargues per a vins de Criança mitja i llarga.  A dia d’avui, ja s’estan començant a tastar els primers vins de la verema 2011, els quals podran sortir al mercat sota la Denominació d’Origen Penedès.  Així els vins de la verema 2011 apunten a ser  vins d’alta qualitat, i això es pot dir en un moment que coincideix amb el bon tancament de trimestre que hi ha hagut amb els nostres amb denominació d’origen Penedès, ja que s’han incrementat les vendes en un 5% a nivell mundial.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: