Dimarts, 21 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Problemes de tresoreria a la Mancomunitat Penedès-Garraf

Els alcaldes i regidors representants dels 33 municipis de l’Alt Penedès i el Garraf que formen part de la Mancomunitat van celebrar dijous, a Vilafranca, el ple de constitució . <br />

Els 33 polítics inicien quatre anys difícils, marcats des de l’inici per les dificultats pressupostàries generades per alguns municipis que no paguen.

El nou president de la Mancomunitat, el veterà alcalde de Castellví de la Marca, diu que el deute d’aquests ajuntaments, bàsicament del Garraf, ascendeix a 8 MEUR. Segons Pere Pujol si no es posen al dia de pagament, la Mancomunitat haurà de recórrer a demanar un pòlissa de crèdit.

Sumat a aquests impagaments d’alguns municipis, hi ha el deute de l’Agència Catalana de l’Aigua que els deu "molts diners" per la gestió de totes les depuradores de les dues comarques que va a càrrec de la Mancomunitat

El nou president també ha explicat que la Generalitat els obliga a traspassar-li el servei d’assistència a les drogodependències, el CAS. Salut vol que es presti a través dels Consorcis Sanitaris de l’Alt Penedès i del Garraf.  Segons Pere Pujol és un servei modèlic, amb 9mil visites anuals, i vetllaran perquè continuï funcionant bé.

Pujol també diu que caldrà posar fil a l’agulla en un dels serveis bàsics que presta la Mancomunitat, la recollida i tractament dels residus. I és que el triatge i l’abocador cada vegada són més cars.<br />El nou president anuncia que buscaran formes alternatives de valoritzar la brossa perquè no acabi costant tant als veïns dels 33 municipis de l’ens.

Tasca que hauran d’afrontar els vocals d’aquests 33 municipis mancomunats, que han estat escollits pels seus respectius plenaris. En el ple de constitució hi havia, entre altres, els alcaldes de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret, Gelida, Lluís Valls, Olesa de Bonesvalls, Enric Ases, o Servand Casas de Mediona.

Per primera vegada el vocal vilafranquí no és l’alcalde, que ha delegat en el regidor de Gestió de Residus, Aureli Ruíz.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: